PrimeVal

 

PrimeVal: Gelatinaat voor hond en paard

 

Pavo

 

Pavo: Feeding Excellence

 

 

Contact

Stal Mekkes

Leidijk 27

9863 TP Doezum

 

Dirk Mekkes

Hanneke Mekkes 06-11381110

Derk Jan Mekkes 06-50250252

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sponsoren

 

PrimeVal

Pavo

 Ritsemagroep

Do-bo

Dirk:

We kunnen wel zeggen, dat Dirk (1938) met zijn jarenlange ervaring een echte nestor in de tuigpaardensport is. Vroeger moest alles in de avonduren naast zijn beroep van vertegenwoordiger gebeuren. Tegenwoordig is het zijn meest favoriete dagbesteding geworden. Ook heeft Dirk vele bestuurlijke functies vervuld, namelijk bij het landbouwschap, het KWPN en jurylid van de hengstenkeuringscommissie. Vele successen zijn er geweest en nog steeds is hij succesvol op de nationale concoursen. Zijn grote specialiteit is toch wel het langspanrijden (kampioen Tandem, Randem) Zelfs het Quinnis book of records is gehaald met 11 paarden voor elkaar.Een paardenman in hart en nieren. 

 

 

 

 

Joke:

Joke (1943) is na 25 jaar gewerkt te hebben in het Universitair Medisch Centrum (UMCG)in Groningen nog altijd actief vrijwilligster bij het Ronald Mc Donald huis in Groningen waar ze de ouders van kanker patiënten begeleidt die zijn opgenomen in het UMCG. Dit doet ze nog wekelijks met veel inzet en plezier.

Thuis is Joke het rust punt van de familie en zorgt voor de proviand tijdens de concoursen. Ook is joke degen die zorgt dat de blouses en witte kleren weer schoon en gestreken in de vrachtwagen liggen. Als iedereen na een lange dag weer thuis komt heeft joke altijd heerlijk eten klaar staan en word aan de ronde tafel alles besproken.

 

 

 

 

 

Hanneke2

Hanneke:

 

Hanneke (1971), werkzaam bij Cantorclin als accountmanager, heeft een groot werkgebied met klanten. Dit alles maakt dat ze veel onderweg is. Ze doet haar werk met veel enthousiasme. Dat enthousiasme is wat er bij hanneke moet zijn bij alles wat ze doet en onderneemt. Buiten haar werk is Hanneke veel met haar vader en broer bij de paarden te vinden. Hanneke is de laatste jaren met verschillende paarden in de top drie van de ereklasse te vinden. Vroeger was ze de te kloppen combinatie met Kosmos. De laatste jaren zijn Wizzkid's Gonda en Bentley VDL vaste waardes die haar in de top van Nederland weten te brengen!

 

Naast het trainen en rijden van tuigpaarden zijn hanneke en Derk jan zeer actief met het organiseren van clinics en shows op binnen en buitenlandse evenementen.

  

derkjan2 Derk Jan:

Derk Jan(1975) Woont samen met Emmy Poppelaars (1978) en hun twee zonen Derek (2009) en Bart (2010) vlakbij de Herestraat in het centrum van Groningen. Derk jan is sinds zijn jeugd bezeten van schaatsen, paarden en reizen. Tot zijn 19e was Derk Jan een vervent schaatser die elke dag veel trainde maar door lichamelijke omstandigheden de absolute top niet kon behalen. Dit is wat Derk jan kenmerkt: Alles wat hij doet moet 100 % en anders niet. De paarden is voor Derk Jan een passie die niet weg te denken is uit zijn leven. De spaarzame vrije tijd brengt hij veelal door met zijn gezin en de paarden.

 

In het dagelijks leven is Derk jan werkzaam als Commercieel Manager bij Brant Visser Transport & Warehousing in Heerenveen.

 

 

 

 

 

 

Tuigpaarden stal Mekkes

Welkom bij stal Mekkes

Stal Mekkes is gehuisvest in het prachtige Doezum gelegen in de provincie Groningen. Stal Mekkes is een sport-, opfok- en fokkerijstal van rij- en tuigpaarden. De stallen van stal Mekkes aan de Leidijk bieden ruimte aan ongeveer 12 paarden. Naast een aantal interessant gefokte rijpaarden, staan er talentvolle tuigpaarden bij stal Mekkes die uitgebracht worden in de sport. Tevens worden er elk jaar een aantal kwaliteitsvolle veulens verwacht. Dirk, Hanneke en Derk Jan zijn de drijvende krachten achter Stal Mekkes. Naast het uitbrengen van de tuigpaarden op het hoogste niveau organiseren Hanneke en Derk Jan diverse competities, shows en clinics op nationale en internationale evenementen.