PrimeVal

 

PrimeVal: Gelatinaat voor hond en paard

 

Pavo

 

Pavo: Feeding Excellence

 

 

Contact

Stal Mekkes

Leidijk 27

9863 TP Doezum

 

Dirk Mekkes

Hanneke Mekkes 06-11381110

Derk Jan Mekkes 06-50250252

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sponsoren

 

PrimeVal

Pavo

 Ritsemagroep

Do-bo

Dankzij een mooie lange nazomer zinn de jonge paarden begin december pas op stal gekomen. Erg leuk om te zien hoe de paarden, die als veulen bij ons op stal zijn gekomen, zijn uitgegroeid !

Nu kunnen ze eerst lekker bij komen in hun mooie stal waarna de driejarigen voor het eerst een tuig op gaan krijgen. We houden u op de hoogte Van de ontwikkelingen!

20141222-4.JPG

20141222-5.JPG

Afgelopen weekend zijn we met alle paarden naar Bronneger geweest.Vorig jaar waren we hier ook te gast , en dit jaar hadden ze ons voor twee avonden ingepland. Denpasrden Primeval Wizzkid Gonda, Bentley , Vaya Con Dios en Varanno lieten zich heel goed zien tot groot vermaak van het publiek. Afgelopen zaterdag hadden we collega Wim Cazemier ook gevraagd om mee te gaan met de jonge hengsten. Voor de hengsten die hun opwachting maken op de hengstenkeuring in Zwolle was dit een mooi leermoment. Onze show werd zeer gewaardeerd door organisatie en publiek!

20141222-1.JPG

20141222-2.JPG

20141222-3.JPG

Derk jan en Glenn geerts waren gevraagd om samen een clinic te geven tijdens paard en koets. In een bomvolle hal was er veel animo om bij onze clinic aanwezig te zijn.

De clinic werd aangevangen met PrimeVal Bentley Vdl voor de concourswagen met Derk Jan aan de leidsels en glenn met zijn wedstrijd vierspan. Pam van geloven en Hanneke zaten achter de microfoon en vroegen Derk jan en Glenn alles over hun passie voor de paardensport. Maar ook over de voeding en de training van de paarden. Leuk detail is dat glenn ook PAVO als over leverancier heeft en zo zie dat voer en goede training al 80 % van de overwinning is.

Na een kwartiertje alles over de tuigpaard en de men wereld te hebben besproken stapte glenn achter PrimeVal Bentley Vdl en Derk Jan reed onverwacht met het vierspan van glenn. De baan uit om razend snel om te spannen en Wizzkid's gonda en Varanno voorop te zetten. Het wedstrijdachterspan van glenn en de tuigpaarden van ons voorop.

Toen glenn dit zag kon hij niet wachten om de teugels over te nemen. En het vierspan liep alsof ze nooit anders hadden gedaan. In volle galop verbaasden Wizzkid's en Varanno vriend en vijand om dit zich zo snel eigen te maken. Glenn en zijn vader lieten zich ontvallen dat drie weken trainen voldoende zou zijn om met deze paarden deel te nemen aan de wereldbeker wedstrijden! Een mooi compliment van een van werelds beste jonge menners!

Heel veel applaus was er toen ze in volle galop de baan verlieten Geweldig dat Varanno het cement heeft gelegd in de relatie tussen de familie Mekkes en Geerts.

Op zondagavond was er nog een afsluitende rubriek voor eenspannen tuigpaarden. Vijf deelnemers presenteerden zich voor het publiek en de beoordeling geschiede via een decibelmeter die het applaus meet per deelnemer. PrimeVal Vaya con Dios liep een geweldige wedstrijd en con de overwinning op haar conto bijschrijven!

Al met al een schitterende afsluiting van een uiterst succesvolle beurs " Paard en Koets"

20141130-5.jpg

20141130-6.jpg

20141130-7.jpg

Het nieuw georganiseerde concours Exloo kon zich verheugen op een groot aantal bezoekers, mooie rubrieken en veel sfeer.

Op deze mooie oktoberavond reed Derk jan de merrie PrimeVal Vaya con Dios naar het oranje lint in de grote limietklasse.

Met veel schwung En kracht bewoog vaya door de baan. Genieten van deze topmerrie die het hele seizoen bij de top vijf wist te lopen.

De openklasse was een volle rubriek Derk Jan reed de hengst PromeVal Bentley Vdl naar de derde plaats. Bentley moest zich even aanpassen in de binnen arena die erg vol was maar liep een beste wedstrijd.

De dames klasse gereden door dames voor een tweewielige wagen werd een overwinning voor Hanne met de keur / sport merrie PrimeVal Wizzkid's Gonda. Zonder discussie was er maar een plaats voor Wizzkid's en dat was de eerste!!

Jacobien Postma was voor de gelegenheid een keer met ons mee en reed Bentley in de damesklasse voor de concourswagen naar de derde plaats. Zonder dat Jacobien er ooit achter had gezeten was dit een mooie prestatie die zeker niet overgewaardeerd werd.

De rubriek tweespannen werd ook een overwinning voor PrimeVal Wizzkid's gonda en Varanno. Gelijk in houding en beweging liepen ze fantastisch tegen elkaar op! Wat een power hebben deze twee toppers!!

Dan was er nog een showrubriek voor tuigpaarden aan de fiets. Derk jan bracht Varanno aan de geleende fiets van Marieke Scherphof ( zonder remmen) voor. Niet wetende dat Varanno geheel zijn eigen feest hiervan ging maken en remmen zeker nodig waren was Derk jan passagier .... Hier zag je dat Varanno na alles wat hij gepresteerd heeft topfit is en geweldig vindt om de show te maken.

20141130-3.jpg

20141130-4.jpg

Tuigpaarden stal Mekkes

Welkom bij stal Mekkes

Stal Mekkes is gehuisvest in het prachtige Doezum gelegen in de provincie Groningen. Stal Mekkes is een sport-, opfok- en fokkerijstal van rij- en tuigpaarden. De stallen van stal Mekkes aan de Leidijk bieden ruimte aan ongeveer 12 paarden. Naast een aantal interessant gefokte rijpaarden, staan er talentvolle tuigpaarden bij stal Mekkes die uitgebracht worden in de sport. Tevens worden er elk jaar een aantal kwaliteitsvolle veulens verwacht. Dirk, Hanneke en Derk Jan zijn de drijvende krachten achter Stal Mekkes. Naast het uitbrengen van de tuigpaarden op het hoogste niveau organiseren Hanneke en Derk Jan diverse competities, shows en clinics op nationale en internationale evenementen.